amp-8220-ti-eipame-oti-kalliergei-amp-8221-paralirima-sto-diadiktyo-gia-ton-agroti-apo-tin-karditsa-me-tin-idiaiteri-kommosi-227234
21:38

“Τι είπαμε ότι καλλιεργεί;”: Παραλήρημα στο διαδίκτυο για τον αγρότη από την Καρδίτσα με την.. ιδιαίτερη κόμμωση

21:38
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Viral στα social media έγινε ένας από τους μελισσοκόμους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος από την Καρδίτσα δραστηριοποιείται στη μελισσοκομία και προκάλεσε αίσθηση με την… ιδιαίτερη κόμμωσή του με τζίβες και ράστα μαλλιά, όταν έκανε δηλώσεις on camera στον ΣΚΑΪ.

Advertisement

Όπως είπε, το βασικό αίτημά τους είναι να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις. “Εισάγεται νοθευμένο και φιλτραρισμένο μέλι χωρίς γύρη, μπλέκεται μαζί με ελληνικό και γίνεται ένα χαρμάνι και πωλείται ως ελληνικό στα ράφια” ανέφερε και πρόσθεσε: “Εμείς θέλουμε να τεθεί συγκεκριμένη ποσότητα γύρης που θα περιέχεται στο μέλι που θα λέμε ότι είναι ελληνικό. Να ξέρει ο καταναλωτής τι μέλι παίρνει”.

“Έχουμε να ανταγωνιστούμε κάποιους σε ένα πλαίσιο αδικίας και ψέματος. Η γυροσκοπική εξέταση γίνεται από το 1990, βάλτε κάτω τα χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοπαραγωγοί βάζουν ζητήματα, πρόκειται για τερτίπια. Τα περισσότερα μέλια δεν είναι ελληνικά. Τα εισάγουνε, τα φιλτράρουν για να μην υπάρχει ποσότητα γύρης και βάζουν ελληνικό για να γράφουν πως είναι ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν στην Καρδίτσα να είμαστε τόσοι παραγωγοί και να υπάρχουν τέτοια μέλια στα ράφια”, είπε.

Advertisement

“Το κόστος παραγωγής έχει ανεβεί”

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος ανέφερε πως πουλάει “στους μεγαλοπαραγωγούς σχεδόν τζάμπα”. Ο ίδιος τον χρόνο βγάζει γύρω στους δύο τόνους μέλι το χρόνο και πουλάει χονδρική το κιλό στα τρία ευρώ. Το μέλι φτάνει στα ράφια σε γραμμάρια ενώ μπορεί να έχει αναμειχθεί και κοστίζει επτά ευρώ.

“Το κόστος παραγωγής τα τελευταία έτη έχει ανέβει. Οι μελισσοκόμοι έχουν έξοδα μετακίνησης είναι παράλογο να πληρώνουμε φόρο στο πετρέλαιο και στις βενζίνες. Έχει ακριβύνει και η ζάχαρη για να συντηρήσουμε τα μελίσσια μας μέχρι να έρθει η ανθοφορία” κατέληξε.

Advertisement