Σε μπαράζ πλειστηριασμών βρίσκονται τα ζαχαροπλαστεία Plaisir, τα οποία είναι ιδιαίτερα γνωστά για όσους διαμένουν ή επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιχείρηση που εδώ και σαράντα χρόνια είναι ξακουστή στη συμπρωτεύουσα. Η γνωστή αλυσίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με 5 πλειστηριασμούς λόγω χρεών.
Εκεί, στο πιο κεντρικό σημείο, στο ισόγειο του εμβληματικού ακινήτου όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο «Electra Palace», λειτουργεί αυτό που θα ονομάζαμε flagship store.
Το κατάστημα «Plaisir» που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές κυρίως στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της Θεσσαλονίκης, η οποία άλλωστε χαρακτηρίζεται δικαίως και «πόλη του γλυκού».
Οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς το γνωρίζουν και από τα άλλα καταστήματα που λειτουργούν σε όλες τις πολυπληθείς συνοικίες, από την Τούμπα και του Χαριλάου μέχρι την Καλαμαριά.
Υπεύθυνος γι’ αυτή τη «ζαχαρένια» διαδρομή είναι ο Άρης Παπαοικονόμου, ένας επιχειρηματίας ταυτισμένος με την πόλη, διορατικός, καινοτόμος και «εμμονικός» με την ποιότητα των προϊόντων της αλυσίδας του, όπως τον περιγράφουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν.
Ίσως γι’ αυτό και η εταιρεία του έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα εθνικά σύνορα, κάνοντας εξαγωγές σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που φημίζονται για τις σοκολάτες τους, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, με τα γευστικά της εδέσματα να ταξιδεύουν ακόμη από τη Γερμανία και την Ισπανία μέχρι την Αμερική.
Με καταγωγή από τον Κολινδρό Πιερίας, ο κ. Παπαοικονόμου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικογένειά του δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο τυροκομικών.
Εκείνον, όμως, από νωρίς τον είχε κερδίσει η ζαχαροπλαστική. Έτσι, σε μικρή ηλικία, μετά το Δημοτικό, μαθήτευσε στο εργαστήριο του εμβληματικού καφέ-ζαχαροπλαστείου «Αχίλλειον», ενός από τα πιο γνωστά στέκια στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης.
Εκεί έμαθε αρκετά μυστικά της τέχνης, αλλά ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση μέχρι την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Παράλληλα, έκανε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό διευρύνοντας τους ορίζοντες και τις γνώσεις του. Γρήγορα θέλησε να ανοίξει τα δικά του φτερά.
Αυτό το πρώτο βήμα έγινε το 1976 με το καφέ «Ανθέων», ένα κατάστημα πρωτοποριακό για την εποχή, καθώς συνδύαζε τον καφέ, το γλυκό και το φαγητό, κάτι που το κατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα meeting point για τους Θεσσαλονικείς.