Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

“Δεν πρόλαβα να τον χορτάσω”: “Κλαίει” όλη η Ελλάδα για τον 13χρονο Παναγιώτη, δυστυχώς δεν τα κατάφερε

20:06
Νίκη Μουλά

Ο 13χρονος Παναγιώτης από την Πάτρα, έχασε τη ζωή του, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το άτυχο αγόρι έφυγε από τη ζωή χθες, Δευτέρα, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Advertisement

 

Δεν το έβαζε κάτω ο 13χρονος με τον καρκίνο

 

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί πάρα πολύ, τους τελευταίους μήνες και οι θεράποντες γιατροί του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» του είχαν δώσει λίγο χρόνο ζωής, το αδικοχαμένο αγόρι δεν το έβαζε κάτω.

Advertisement

 

Συντετριμμένη η μητέρα του 13χρονου

 

Όπως υπογράμμισε η χαροκαμένη μητέρα «δεν τον έχω χορτάσει. Θέλω χρόνο ακόμα. Δεν μπορεί να αδειάσει τόσο γρήγορα η αγκαλιά μου… Μου έδινε ζωή και δύναμη. Ήταν η αναπνοή μου… Πάντα μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε “θα τα καταφέρουμε”».

Advertisement

 

Έκλαψε και ο Θεός: 13χρονος είχε τον πιο τραγικό θάνατο για αδιανόητο λόγο – Τι να προσέχουν οι γονείς

 

Ένας 13χρονος στο Οχάιο πέθανε ξαφνικά, δοκιμάζοντας μία επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok, για την οποία ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει από το τέλος του 2020.

 

Advertisement

 

Ειδικότερα, ο Τζέικομπ Στίβενς συμμετείχε σε μια πρόκληση στο TikTok με φίλους του στο σπίτι, όταν κατάπιε το αντιισταμινικό, σύμφωνα με τον λογαριασμό GoFund Me, με αποτέλεσμα να είναι σε αναπνευστήρα για σχεδόν μια εβδομάδα πριν πεθάνει, όπως αναφέρουν τα τοπικά δίκτυα των ΗΠΑ.

 

 

Η νέα θανατηφόρα “πρόκληση Benadryl” που έκανε ο 13χρονος

 

Πρόκειται για ένα νοσηρό «παιχνίδι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες του TikTok παίρνουν μεγάλες ποσότητες του εν λόγω φαρμάκου για την αλλεργία, χωρίς συνταγή γιατρού, για να «φτιαχτούν».

Ο πατέρας του εφήβου μίλησε για την πρόκληση στο ABC 6, υπογραμμίζοντας «η πρόκληση ήταν πάρα πολύ μεγάλη για το σώμα του» και εξήγησε ότι έπρεπε να πάρει 12 έως 14 χάπια από το φάρμακο για την αλλεργία.

 

 

 

Και πρόσθεσε πως «κανένα εγκεφαλογράφημα, δεν υπήρχε τίποτα. Είπαν ότι θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε με μηχανική υποστήριξη, αλλά δεν θα άνοιγε ποτέ τα μάτια του, δεν θα ανέπνεε ποτέ, δεν θα χαμογελούσε, δεν θα περπατήσει ή θα μιλούσε».

 

Ο 13χρονος ήταν ένας έφηβος που «απολάμβανε να ακούει μουσική, να παίζει ποδόσφαιρο και να κάνει παρέα με τους φίλους του».

Στο λογαριασμό GoFundMe που άνοιξε η θεία του, Ashley Dean, έγραψε «Καμία μητέρα δεν πρέπει να πει αντίο στο μωρό της».

Σε μια δήλωση στο PEOPLE, ένας εκπρόσωπος του TikTok εξέφρασε «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του», επισημαίνοντας «στο TikTok, απαγορεύουμε και αφαιρούμε αυστηρά περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνη συμπεριφορά, με προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτού του είδους την τάση περιεχομένου στην πλατφόρμα μας και έχουμε μπλοκάρει αναζητήσεις εδώ και χρόνια για να αποθαρρύνουμε τη συμπεριφορά αντιγραφής».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποίησε για πρώτη φορά για την τάση στα τέλη του 2020, σημειώνοντας «Γνωρίζουμε ειδήσεις για εφήβους που καταλήγουν σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης ή πεθαίνουν μετά τη συμμετοχή τους στην «πρόκληση Benadryl» που ενθαρρύνονται σε βίντεο που δημοσιεύονται στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok. Ερευνούμε αυτές τις αναφορές και διενεργούμε έλεγχο για να προσδιορίσουμε εάν έχουν αναφερθεί επιπλέον περιπτώσεις. Η υπερβολική δόση Benadryl μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή ακόμα και θάνατο».

 

 

Η οικογένεια του Τζέικομπ κάνει ό,τι μπορεί «για να βεβαιωθεί ότι κανένα άλλο παιδί δεν θα περάσει» την πρόκληση, τόνισε στο WSYX, που συνεργάζεται με το CNN.

Εξάλλου, η κατασκευάστρια του Benadryl, Johnson & Johnson, χαρακτήρισε την πρόκληση «επικίνδυνη», αναφέροντας ότι «Κατανοούμε ότι οι καταναλωτές μπορεί να έχουν ακούσει για μια διαδικτυακή «πρόκληση» που περιλαμβάνει την κακή χρήση ή κατάχρηση της διφαινυδραμίνης. Η πρόκληση, η οποία περιλαμβάνει την κατάποση υπερβολικών ποσοτήτων διφαινυδραμίνης, είναι μια επικίνδυνη τάση και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Τα προϊόντα BENADRYL® και άλλα προϊόντα διφαινυδραμίνης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Εργαζόμαστε με το TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να αφαιρέσουμε περιεχόμενο που δείχνει αυτήν τη συμπεριφορά. Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλη τη βιομηχανία και με βασικούς ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης συμπεριφοράς».

 

TAGS:
Advertisement