Έντασεις στη Βουλή: Για φίμωση της φωνής της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει εμβόλιμα στη Βουλή και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν τον άφησε.
Έντασεις στη Βουλή: Ο κ. Τασούλας στέρησε τον λόγο στον κ. Τσίπρα
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, ο κ. Τσίπρας θέλησε να παρέμβει εμβόλιμα στη Βουλή, ώστε να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει σε ερωτήσει που είχε υποβάλλει κατά την διάρκεια της ώρας του Πρωθυπουργού.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα και έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Τασούλας επιθυμεί να παρέμβει στην εξέλιξη της συζήτησης. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν να καθιερωθεί μια νέα πρακτική πέραν του κανονισμού μονόλογου στην περίπτωση που πολιτικός αρχηγός να κρίνει ότι μπορεί στην διαδικασία των επικαιρων ερωτήσεων να λαμβάνει το λόγο επειδή δεν έχει μπει στην ημερήσια διαταξη απάντηση του πρωθυπουργού. Αυτή η διαδικασία και το έχω ψάξει, δεν προβλέπεται».
Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «ζητάτε να καθιερώσετε ένα νέο τρόπο παρέμβασης στο κοινοβούλιο. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αλλαγής του κανονισμού, αλλά όχι να τον αλλαζει με βάση πρωτοβουλίες που καθόλου δεν προβλέπονται». Μάλιστα, έκαν λόγο και για «πλήρη ακτιβιστική διαδικασία που μετατρέπει την Βουλή σε ένα είδος σκηνικού».
Ανταπαντώντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «αυτός που παραβιαζει δεν είμαι εγώ είναι ο πρωθυπουργός που παραβιάζει την κοινοβουλευτική διαδικσία μη προσερχόμενος στην ώρα του πρωθυπουργού». Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «προσπαθείτε να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ναό της Δημοκρατίας. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μου πείτε ποιο το άρθρο εκείνο του κανονισμού της Βουλής που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας όταν κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική από την μεταπολίτευση και μετά εφαρμόζεται η διάταξη που ορίζει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο όποτε το ζητήσουν».
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε λέγοντας πως «με νοιάζει η Βουλή να σταθεί στο ύψος της να μην μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού η κομματικού ακτιβισμού».