prokalei-antidraseis-ftaine-ta-paidia-poy-ithelan-na-mpoyn-sti-domi-leei-i-syzygos-toy-patera-antonioy-805
16:56

Προκαλεί αντιδράσεις: «Φταίνε τα παιδιά που ήθελαν να μπουν στη δομή», λέει η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου

16:56
Εύη Κουρίδου

Πρόσωπο των ημερών είναι η απερχόμενη πρόεδρος της «Κιβωτού» και σύζυγος του πατέρα Αντώνιου λόγω των δηλώσεών της για τα παιδιά της δομής.

Νωρίτερα σήμερα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε το άμεσο ξήλωμα του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του ύστερα και από την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της μαρτυρίας του 19χρονου που «καίει» τον ιδρυτή του οργανισμού. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η απόφαση αυτή ελήφθη, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2022 και η οποία δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Advertisement

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έλκει την καταγωγή της από το Βροντάδο της Χίου, μεγάλωσε σε μια οικογένεια η οποία ακολουθούσε πιστά τη χριστιανική παράδοση και το λόγο του Ευαγγελίου.

Από μικρή παρακολουθούσε την ορθόδοξη κατήχηση την οποία μετέδιδε αργότερα σε παιδιά μέσα και από τη συνεργασία που είχε με τον θεολόγο Ευάγγελο Αλιβάνογλου.

Advertisement

Ομαδάρχης και αρχηγός στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας», ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά ενώ μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του σταθμού της εκκλησίας του νησιού της μετέδιδε τον χριστιανικό λόγο και έργο.

Advertisement

Λίγο μετά, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, γνωρίζει τον πατέρα Αντώνιο ο οποίος στο πρόσωπό της βλέπει τον άνθρωπο με τον οποίο θα πορευτεί μαζί στη ζωή. Το 1998 εγκαταλείπει τη Χίο και μαζί με τον πατέρα Αντώνιο φθάνουν στην Αθήνα μιας και εκείνος έχει χειροτονηθεί και αναλαμβάνει τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό ενώ είναι και υπεύθυνος του κέντρου Νεότητας της εκκλησίας.

Σταματία Γεωργαντή: Η γνωριμία και η κοινή πορεία με τον πατέρα Αντώνιο

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός. Παντρευτήκαμε όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική όσο και στην Ιερατική Σχολή και μετά έγινε κληρικός» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της η πρεσβυτέρα.

Το 1998 το όραμά τους για έναν οργανισμό φιλοχριστιανικό και φιλάνθρωπο γίνεται πράξη και η «Κιβωτός του Κόσμου» ξεκινά το έργο της.

Advertisement

Πρόεδρος του οργανισμού η πρεσβυτέρα Σταματία η οποία ασχολείται περισσότερο με τα διαδικαστικά ζητήματα ενώ ο πατέρας Αντώνιος αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση και κατήχηση των παιδιών.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο, η πρεσβυτέρα έχει τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

Η πρεσβυτέρα Σταματία απαντώντας στα όσα τους καταλογίζονται επιρρίπτει τις ευθύνες σε κύκλους συμφερόντων, που έκαναν τις καταγγελίες, επειδή όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, όλα όσα ακούγονται είναι υποκινούμενα από παιδιά που δεν τους επιτράπηκε η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

Όσα καταλογίζει στα παιδιά της «Κιβωτού»

Συγκεκριμένα η πρεσβυτέρα ανέφερε:

Advertisement

«Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, θα ήθελα σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην Κιβωτό, είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη».