Ειδικότερα, ο δημοτικός – λαϊκός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 60 ετών, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, προδομένος από την καρδιά του.
Επρόκειτο για έναν ερμηνευτή του Ελληνικού παραδοσιακού, αλλά και του λαϊκού τραγουδιού, με αμέτρητες συμμετοχές σε μεγάλα πανηγύρια της Κεντρικής Ελλάδας, έχοντας συμπράξει με όλα σχεδόν τα γνωστά ονόματα.
Μάλιστα, πολλά από τα γλέντια, στα οποία πήρε μέρος, κυκλοφορούν σε βίντεο στο youtube, συνεχίζοντας να ταξιδεύουν τη φωνή του στο χρόνο.
Η κηδεία του άτυχου άνδρα τελέστηκε την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ελάτεια Φθιώτιδας.
Ο Άκης Δαούτης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 62 ετών, χθες, Σάββατο, το απόγευμα, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του.
Ο γνωστός συνθέτης και μουσικός, με πλήθος εγχώριων αλλά και διεθνών συνεργασιών, σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο με το θάνατό του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου του 1960 και ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα κιθάρας.
Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών, σπούδασε στις ΗΠΑ και ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική το 1986.
Ο Άκης Δαούτης διέγραψε λαμπρή πορεία στο χώρο της μουσικής
Βραβεύτηκε για τη σύνθεσή του Solar Rain στο 15ο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη Μπουρζ της Γαλλίας, ενώ μετά από δύο χρόνια, το έργο του με τίτλο “Into the Light” προκρίθηκε από την διεθνή επιτροπή για τις Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες 1988 του Χονγκ Κονγκ.
Στην Ελλάδα διακρίθηκε για τις μουσικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις στον κινηματογράφο, με γνωστότερες εκείνες για τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Δεκαπενταύγουστος» (ερμηνεία: Γλυκερία) και «Από την άκρη της πόλης».
Ο άτυχος άνδρας άνηκε στην ιδρυτική ομάδα του Eλληνικού Συνδέσμου Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΣΗΜ και του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας.
Από το 2005 ως το 2011 δίδαξε στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.