Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Συρίγος: Η δουλειά σε διάσημα εστιατόρια, η γρήγορη εξέλιξη και η στήριξη της Ελένηςς Μενεγάκη

13:41
Newsroom

O Πέτρος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1988. Σε μικρή ηλικία κατάλαβε την αγάπη του για τη μαγειρική, για αυτό τελειώνοντας το λύκειο το 2005 αποφάσισε να κάνει την αγάπη του επάγγελμα, ξεκινώντας τις σπουδές του στην ανωτάτη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Monde, στον τομέα της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε τον Πέτρο Συρίγο μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Η πρώτη του επαγγελματική επαφή με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τον Ιούνιο του 2006.

Η εξελικτική πορεία για τον Πέτρο δεν άργησε να ξεκινήσει εφόσον σε χρονικό διάστημα μόλις 2 ετών ανέλαβε θέση Sous Chef σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας. Το καλοκαίρι του 2011, ο Πέτρος γίνεται Executive Chef σε παραθαλάσσιο εστιατόριο των Σπετσών, ενώ κάπου εκεί το επιχειρηματικό του πνεύμα τον οδηγεί να δημιουργήσει σε συνεργασία με 2 φίλους το δικό του Catering στην περιοχή του νησιού. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξανά, ακολουθεί το όραμα του ξεκινώντας συνεργασίες με εστιατόρια, φτιάχνοντας μενού και στήνοντας μαγαζιά από την αρχή της λειτουργίας τους.

Advertisement

Advertisement

Στο μεσοδιάστημα της πορείας του έχει εργαστεί στα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, ικανοποιώντας τις γευστικές απαιτήσεις διαφόρων επιφανών προσωπικοτήτων. Από τον Μάιο του 2012 έως τώρα, ο Πέτρος κάνει σημαντική στροφή στην καριέρα του παίρνοντας τον δρόμο του Private Chef στην κουζίνα πολυτελών σκαφών, φροντίζοντας να ικανοποιεί τον ουρανίσκο διεθνών προσωπικοτήτων. Οι τηλεοπτικές οθόνες και οι στήλες γνωστών περιοδικών και ιστοσελίδων έχουν φιλοξενήσει πολλές φορές τον Πέτρο Συρίγο. Οι απαιτήσεις του χώρου και το ανήσυχο πνεύμα του τον έχουν κάνει να μην εφησυχάζεται, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς και παρακολουθώντας ποικίλα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως σεμινάρια Γαλλικής, Ιταλικής, Περουβιανής, Ταυλανδέζικης κουζίνας και εξιδικευμένο σεμινάριο υγιεινής διατροφής ασθενών.

 

Advertisement

Η αγάπη στη μεσογειακή κουζίνα

Όντας σεφ τα τελευταία δέκα χρόνια και έχοντας ασχοληθεί με πλήθος παγκόσμιων γεύσεων, ο Πέτρος δηλώνει πως αγαπημένη του κουζίνα είναι η μεσογειακή, ενώ η φαντασία του δεν παύει ποτέ να δημιουργεί νέες ιδέες. O σεφ διατηρεί δικές του επαγγελματικές σελίδες στα social media με όνομα Petros Syrigos.

TAGS:
Advertisement