Την πολυσυζητημένη υπόθεση της Πάτρας βρέθηκε να σχολιάζει ένας Γερμανός ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί με παρόμοιες υποθέσεις.
Ο Γερμανός ιατροδικαστής παρακολουθεί τις εξελίξεις με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η υπόθεση έχει πολλά κοινά στοιχεία με μια αντίστοιχη που εξιχνίασε ο ίδιος στη Γερμανία, με μυστηριώδεις θανάτους παιδιών που είχαν δολοφονηθεί όπως αποδείχθηκε από τη μητέρα τους. Στην υπόθεση της Πάτρας όμως, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και για την ώρα δεν έχει στοιχειοθετηθεί εγκληματική ενέργεια. Ο ίδιος δεν κρύβει τους φόβους του και επισημαίνει ότι οι απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα θα κρίνουν πολλά.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας αφού εξέτασε το ιστορικό της υπόθεσης «θρίλερ» με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα και τις φωτογραφίες με τις αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας, ανέφερε στην εφημερίδα «Μπαμ στο Ρεπορτάζ»: «Οι δολοφονίες βρεφών -όπως συνέβη στην πόλη Βίλμαρ- είναι πιθανό να οφείλονται σε ασφυξία χρησιμοποιώντας πανάκι ή άλλα μαλακά υφάσματα, που δυστυχώς συχνά δεν αφήνουν ίχνη. Η περίπτωση στην Πάτρα είναι προφανώς διαφορετική από αυτήν στη Γερμανία. Ακόμη και οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ διαφορετικές».
Γερμανός Ιατροδικαστής: Οι συνθήκες θανάτου πρέπει να είναι ακριβείς
Ερωτώμενος για το τι πρέπει κατά τη γνώμη του να εξεταστεί στην περίπτωση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, ο κ. Ντετμάγιερ σημείωσε: «Οι συνθήκες θανάτου πρέπει να ελέγχονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Οι Αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζουν: Ποιος έμεινε μόνος με το παιδί, πότε και για πόσο; Ποιος βρήκε το παιδί; Ποιος κάλεσε γιατρό; Το έκανε αμέσως ή με καθυστέρηση; Ποιος ενημέρωσε την Αστυνομία;
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τριών παιδιών πρέπει επίσης να συγκριθούν μεταξύ τους. Ο ιατροδικαστής είπε ακόμα ότι «χωρίς αυτοψία, είναι πολύ δύσκολο να προσκομιστούν στοιχεία, καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη αιτία θανάτου.
Οι λίγες υποθέσεις που είναι γνωστές από τη βιβλιογραφία δείχνουν ότι ο εισαγγελέας ασκεί κατηγορίες μόνο εάν υπήρξε προηγούμενη ομολογία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο στόχος της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας πρέπει να είναι η άσκηση πίεσης στον φερόμενο ως δράστη ώστε να ληφθεί ομολογία», τόνισε ο γερμανός ιατροδικαστής.