Το πατρινό καρναβάλι ματαιώνεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φρενάρει την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Πατρινό καρναβάλι: Ξεκίνησε το 1829 ως αποκριάτικος χορός
Η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα ξεκίνησε δειλά δειλά στα μέσα του 19ου αιώνα με τον πρώτο αποκριάτικο χορό να λαμβάνει χώρα λίγο μετά την απελευθέρωση του έθνους, το 1829 στο σπίτι του Πατρινού εμπόρου Μωρέτη.
Πατρινό καρναβάλι: Άρχισε να αναπτύσσεται το 1864
Ακολούθησαν οι πρώτες μπούλες, το γαϊτανάκι, τα πειράγματα και η σκωπτική θεώρηση καταστάσεων και γεγονότων και το 1864 άρχισε να αναπτύσσεται με την εγκατάσταση στην Πάτρα πολλών Επτανήσιων όπως επίσης και οι επαφές που ανέπτυξαν οι Πατρινοί με τη Δύση.
Το 1870 εμφανίστηκαν τα πρώτα καρναβαλικά άρματα και στα επόμενα χρόνια άρχισε να εξελίσσεται και να προστίθενται περισσότερα δρώμενα.
Πατρινό καρναβάλι: Οι λόγοι που διεκόπη στο παρελθόν
Οι βαλκανικοί πόλεμοι οδήγησαν το καρναβάλι σε μια υποτονική περίοδο, ενώ με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τον εμφύλιο που ακολούθησε, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σταμάτησαν επί μια δεκαετία. Η χώρα είχε περιέλθει σε μια μαύρη και σκοτεινή περίοδο, όπου η αποκριάτικη διάθεση και η ξεγνοιασιά που συμβολίζει το καρναβάλι δεν είχαν θέση.
Το 1951 το πατρινό καρναβάλι αναβίωσε και κάθε χρόνο οι δρόμοι της Πάτρας γέμιζαν με όλο και περισσότερους καρναβαλιστές.
Η δεύτερη φορά που χρειάστηκε να ματαιωθεί το καρναβάλι ήταν το 1964 όταν τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς πέθανε ο Βασιλιάς Παύλος. Στις μέρες μας η πιθανή ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, που έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο τους δύο τελευταίους μήνες, είναι ο λόγος που κυβέρνηση αποφάσισε να ματαιωθεί το καρναβάλι της Πάτρας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.