Την άνοιξη του 1991, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα γράφτηκε μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες επί της οδού Βότση στην Πάτρα.
Νωρίς το πρωί πάνω από το κέντρο της πόλης απλώνεται ένα πυκνό σύννεφο καπνού. Σειρήνες ακούγονται δαιμονισμένα, περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, προσπαθούν να προσεγγίσουν την οδό Βότση.
Η είσοδος την πολυκατοικία επί της οδού Βότση 14 έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, παντού μυρίζει μπαρούτι, ακούγονται φωνές που ζητάνε «βοήθεια», ενώ το θέαμα είναι αποτρόπαιο με διαμελισμένους ανθρώπους και αίματα παντού. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει τι έχει συμβεί, με τη τζιχάντ να αποτελεί άγνωστη λέξη για τους περισσότερες Έλληνες.
Ο 26χρονος Παλαιστίνιος, Ιμπραχήμ Χασικέχ, έχοντας στο σακίδιο του μία βόμβα με 11 κιλά δυναμίτη, κατευθύνεται προς το βρετανικό προξενείο στη συμβολή των οδών Βότση και Όθωνος – Αμαλίας. Άγνωστο ακόμη και σήμερα για πιο λόγο -εάν ήθελε να κάνει έναν τελευταίο έλεγχο ή εάν φοβήθηκε ότι τον υποψιάστηκαν- αποφασίζει λίγο πριν φτάσει να μπει στην πολυκατοικία της οδού Βότση 14 και να κατευθυνθεί προς το ασανσέρ. Καθώς επεξεργάζεται τη βόμβα, αυτή εκρήγνυται στα χέρια του, με τον Παλαιστίνιο που άνηκε στην τζιχαντιστική ομάδα «Αμπού Νιντάλ» να διαμελίζεται και να στερεί τη ζωή σε άλλα έξι άτομα.
Εκείνη την ώρα υπήρχαν τόσο εργαζόμενοι όσο και πολίτες που πήγαν να παραδώσουν ή να παραλάβουν κάποιο δέμα. Μία φοιτητική ταυτότητα, με τα στοιχεία του Ιμπραχήμ Χασικέχ, οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στους συνεργούς τους: Αλ Νομπανί, Μπαϊκαράτ και Αουάντ Καλίλ. Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωάννης Βασιλειάδης, θα πει ότι εγκέφαλος της ομάδας ήταν ο Νομπανί. Το φθινόπωρο του 1995 ο Αλ Νομπανί και ο Μπαϊκαράτ Καλίλ καταδικάστηκαν σε 25 χρόνια κάθειρξη (για κατοχή, προμήθεια, κατασκευή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή, για σύσταση και συμμορία και για διακεκριμένες φθορές), ενώ ο Αουάντ Καλίλ σε τρία χρόνια (για κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών).
Χρόνια αργότερα οι Αρχές, έχοντας και στοιχεία από το εξωτερικό, θα προσπαθήσουν να δουν εάν υπήρχε διασύνδεση της «Αμπού Νιντάλ» με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μνημόσυνο για τους έξι νεκρούς, από την έκρηξη βόμβας, στην πολυκατοικία της οδού Βότση, ενώ η δημοτική αρχή έχει φτιάξει κι ένα μικρό μνημείο πεσόντων.