olo-to-internet-milaei-gia-tin-paidiatro-tis-tzortzinas-eipe-osa-den-ithelan-na-akoysoyn-pispirigkoy-amp-038-koygias-137264
10:21

Όλο το ίντερνετ μιλάει για την παιδίατρο της Τζωρτζίνας: Είπε όσα δεν ήθελαν να ακούσουν Πισπιρίγκου & Κούγιας

10:21
Νίκη Μουλά

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της, συνεχίστηκε χθες, Παρασκευή, με τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών.

Η κατάθεση της παιδιάτρου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Advertisement

Όπως κατέθεσε η παιδίατρος, Διονυσία Δημητροπούλου, για την ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου του 2021, «για μας ήταν κάτι το ανεξήγητο, δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν αιφνίδιο. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πως έπεσε το παιδί σε αυτή τη κατάσταση που το βρήκαμε. Για να έρθει σε αυτή τη κατάσταση θα έπρεπε να υπάρχει μια επιδείνωση συμπτωμάτων. Δεν έχω ξαναδεί στη καριέρα μου τέτοιο περιστατικό».

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάρτυρας έσπευσε άμεσα στο δωμάτιο του παιδιού, όταν υπέστη την ανακοπή, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας και είχε ξεκινήσει τη διαδικασία ανάνηψής του, μέχρι το δωμάτιο να φτάσει ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Advertisement

Advertisement

Η παιδίατρος, που έκανε ΚΑΡΠΑ στην Τζωρτζίνα, περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τις στιγμές που ακολούθησαν το περιστατικό, αναφερόμενη και στην αντίδραση της μητέρας.

Η μάρτυρας έκανε σύγκριση την αντίδραση της νοσηλεύτριας όταν αντίκρισε την Τζωρτζίνα και της μητέρας, υπογραμμίζοντας ότι «αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας η μητέρα. Να ουρλιάζει. Άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πιο απλά πράγματα» και συμπλήρωσε πως αντίθετα από την μητέρα, η νοσηλεύτρια άρχισε να φωνάζει «τρέξτε γρήγορα».

Advertisement

Επεσήμανε πως κανένα εύρημα από τις εξετάσεις που είχαν γίνει, δεν θα μπορούσε να ερμηνεύσει την ανακοπή, προσθέτοντας «συνήθως η επιδείνωση είναι ωρών. Το παιδί δεν είχε κανένα σύμπτωμα. Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό! Ποτέ! Ποτέ!» και κατέληξε πως είδε για πρώτη φορά την μικρή νοσηλευόμενη στις 9 Απριλίου 2021, όταν η κατηγορούμενη ανέφερε βήχα και εμετό.

«Η ειδικευόμενη διαπίστωσε ήπια ωχρότητα δέρματος, βήχα και κοιλιακούς άλγος. Όταν πήγα εγώ, τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Μετά από αυτά ήταν σταθερή αλλά στις 6 το απόγευμα η μητέρα μας ενημέρωσε ότι παρουσιάζει βήχα και πόνο στην κοιλιά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης τα συμπτώματα και πάλι υποχώρησαν. Στις 8 το βράδυ στην απογευματινή επίσκεψη το παιδί ήταν αιμοδυναμικά σταθερό και δεν υπήρχε κάποιο εύρημα».

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 11 Απριλίου, που υπέστη την ανακοπή η Τζωρτζίνα, η παιδίατρος σημείωσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου «στις 7 το απόγευμα, ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών, χτύπησε την πόρτα η μητέρα της Τζωρτζίνας και άνοιξε η κ. Καρκανιά. Μας είπε: “Ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο”. Μαζί με την ειδικευόμενη και την κ. Καρκανιά φύγαμε για το δωμάτιο. Αρχικά με αργά βήματα. Όμως η νοσηλεύτριά μας η κ. Πετσάβα άρχισε να φωνάζει “τρέξτε γρήγορα”. Και τρέξαμε. Αντίκρισα το παιδί στο μέσο του κρεβατιού χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Το οξύμετρο δεν είχε ανταπόκριση. Ρώτησα τη μητέρα πως έφτασε το παιδί στην κατάσταση αυτή. Μου είπε πως σηκώθηκε, έβγαλε μια κραυγή, γούρλωσε τα μάτια κι έκανε τινάγματα άκρων. Ήταν ωχρή, με μυδρίαση οφθαλμών, είχε απώλεια ούρων και μηδέν σφίξεις. Το έφερα σε θέση ανάνηψης. Έλεγξα τους αεραγωγούς και ξεκίνησα ΚΑΡΠΑ και δυνάμωσα την παροχή οξυγόνου και μου έφεραν την AMBU (συσκευή ανάνηψης) και αδιαλείπτως έκανα θωρακικές μαλάξεις. Ζήτησα να ενημερωθεί ο αναισθησιολόγος. Έκανα ΚΑΡΠΑ αδιάκοπα μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος. Κατά διαστήματα χορήγησα αδρεναλίνη. Μόλις ήρθε ο αναισθησιολόγος ανέλαβε εκείνος και ακολουθούσα τις εντολές του».