o-31chronos-charis-apo-tin-katerini-esose-ti-zoi-enos-10chronoy-ellinopoyloy-kai-i-istoria-toy-ragizei-kardies-69909
11:19

Ο 31χρονος Χάρης από την Κατερίνη, έσωσε τη ζωή ενός 10χρονου ελληνόπουλου και η ιστορία του ραγίζει καρδιές

11:19
Newsroom

Δότης μυελού των οστών – Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για τον Χάρη Λαφατζή, ο οποίος είναι 31 χρόνων και κάτοικος Διόν Κατερίνης. Η συνέντευξή του για την ιστορία του είναι συγκινητική. Αυτό, διότι χάρισε ζωή σε ένα 10χρονο παιδί. Ήταν συμβατός ως δότης και έτσι το παιδί σώθηκε.

Δότης μυελού των οστών: Οι δηλώσεις του Χάρη Λαφατζή

Δότης μυελού των οστών – Αληθινή ιστορία: Πώς αποφάσισε να γίνει δότης μυελού των οστών

«Ήταν 2015 όταν συμμετείχα σε εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή. Εκεί υπήρχαν και άνθρωποι που ενημέρωναν για την εθελοντική προσφορά ως δότης μυελού των οστών. Χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσα δείγμα και μπήκα σε μία παγκόσμια τράπεζα.

Advertisement

Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2018 με ενημέρωσαν πως το δείγμα είναι συμβατό με λήπτη και πως χρειάζεται η συγκατάθεσή μου για να συνεχιστεί η διαδικασία. Από την αρχή γνώριζα πως πρόκειται για ένα μικρό παιδί, για έναν 10χρονο, που έχει μέλλον, πορεία και ζωή να διανύσει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη προχώρησα στις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο ”Παπανικολάου”, οι οποίες επιβεβαίωναν 100% ότι είμαι συμβατός δότης. Ύστερα από λίγες μέρες άρχισα να συζητώ με το ”Όραμα Ελπίδας” για τους τρόπους λήψης του μοσχεύματος. Είτε με αιμοληψίες και 10ήμερη φαρμακευτική αγωγή, είτε με παρακέντηση, να γίνει λήψη δηλαδή των κυττάρων από τον πυρήνα. Εγώ επέλεξα το δεύτερο».

Advertisement

Advertisement

Δότης μυελού των οστών – Χάρης: «Έχω εκδηλώσει την επιθυμία να συναντήσω τον 10χρονο»

«Αν και άργησα λίγο να επανέλθω από τη νάρκωση, το σημείωμα που βρήκα δίπλα στο κρεβάτι μου με λόγια ευγνωμοσύνης για την πράξη μου ήταν η μεγαλύτερη ανακούφιση. Ελπίζω να το δω σε έναν χρόνο από τώρα, αφού χρειάζεται να συμπληρωθούν δύο έτη από τη μεταμόσχευση. Έχω εκδηλώσει την επιθυμία να το συναντήσω. Όταν γίνεσαι εθελοντής και ξέρεις τους λόγους για τους οποίους το επέλεξες, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να σκεφτεί κάτι αντίθετο. Δεν αξίζει να φοβάται κανείς τη διαδικασία. Μπαίνεις και βγαίνεις υγιής».