Τον μουσακά πλήρωσε χρυσό μία Ελληνίδα στη Σαντορίνη, αφού της χρέωσαν 33 ευρώ για μία μερίδα, σε ένα εστιατόριο του νησιού.
“Χρυσός” ο μουσακάς στη Σαντορίνη
Όπως υπογράμμισε στο CycladesLive “μια μερίδα μουσακά μας την χρέωσαν 33 ολόκληρα ευρώ!!! Το διανοείστε;; Ενα κομμάτι μια σταλιά 33 ευρώ. Κι όταν ρώτησα γιατί τόσο ακριβά ρε παιδιά, ξέρετε τι απάντηση πήρα;;;; Οτι εδώ ειναι Σαντορίνη και τι περίμενα……”.
Δεν δόθηκαν τα στοιχεία του εστιατορίου που χρέωσε 33 ευρώ τον μουσακά
Το site των Κυκλάδων που δέχεται και δημοσιεύει καταγγελίες καταναλωτών, δεν διευκρινίζει πού ακριβώς σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό και ποιο είναι το εστιατόριο που χρέωσε το συγκεκριμένο πιάτο 33 ευρώ.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Νηστίσιμος μουσακάς με κρέμα πατάτας που γίνεται πιο νόστιμος από τον κανονικό
Ο νηστίσιμος μουσακάς έχει εξαιρετική γεύση και δεν διαφέρει καθόλου από την κλασική συνταγή μουσακά που μας φτιάχνει η γιαγιά μας.
Νηστίσιμος μουσακάς: Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες. 1½ πακέτο μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα. 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα. 1/2 φλ. ελαιόλαδο. 1 ξύλο κανέλας. λάδι για το τηγάνισμα. 1½ φλ. φρυγανιά τριμμένη. αλάτι. πιπέρι.
Υλικά για την κρέμα
5 φλ. ζωμό λαχανικών. 3/4 φλ. νιφάδες πατάτας για πουρέ. 1/2 φλ. ελαιόλαδο. 3/4 φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις. μοσχοκάρυδο τριμμένο. αλάτι. φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.
Εκτέλεση
Για το vegan, νηστίσιμο μουσακά με κρέμα πατάτας, πλένουμε και κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις βάζουμε σε κρύο νερό με αλάτι για 10 λεπτά, για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Μπορούμε αντί να τις τηγανίσουμε, να τις ψήσουμε στο φούρνο αφού τις λαδώσουμε ελαφρά. Στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε να φύγουν τα υγρά. -Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα και από της δύο πλευρές και της βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. -Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το ξύλο της κανέλας. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. -Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ φρυγανιά. Στρώνουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια.
Για τη νηστίσιμη κρέμα πατάτας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να κάψει αλλά όχι να βράσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις νιφάδες της πατάτας ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθούν καλά. -Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ξανθό. Αδειάζουμε σιγά σιγά το πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. -Απλώνουμε την κρέμα στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια στον μουσακά με κρέμα πατάτας.