Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης– Πελοποννήσου είναι πλέον πραγματικότητα. Θα καλύψει αρχικά το 1/3 των ενεργειακών αναγκών του νησιού, αντικαθιστώντας παλιές, ακριβές και ρυπογόνες τοπικές μονάδες»,ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ για αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Την ανάρτηση συνοδεύει βίντεο του ΑΔΜΗΕ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου είναι πλέον πραγματικότητα. Θα καλύψει αρχικά το 1/3 των ενεργειακών αναγκών του νησιού, αντικαθιστώντας παλιές, ακριβές και ρυπογόνες τοπικές μονάδες. pic.twitter.com/4xFtOfFqBR
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 20, 2021
Advertisement
Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου είναι πλέον πραγματικότητα. Θα καλύψει αρχικά το 1/3 των ενεργειακών αναγκών του νησιού, αντικαθιστώντας παλιές, ακριβές και ρυπογόνες τοπικές μονάδες
Πώς η διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο συνδέεται με την πράσινη οικονομία που στηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στην ανάγκη μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και σε μια πράσινη οικονομία στην ομιλία του, κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής με αντικείμενο την στρατηγική μετάβασης σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία.
«Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον το οποίο δε θα είναι χειρότερο από αυτό το οποίο παραλάβαμε εμείς από τους γονείς μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να καταστήσει την ελληνική κοινωνία σύμμαχο.
«Και όταν αναφέρομαι στην ελληνική κοινωνία αναφέρομαι πρωτίστως στη νέα γενιά, διότι τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής έχουν και έντονο το αίσθημα και την υποχρέωση της διαγενεακής αλληλεγγύης» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΜΔΗΕ: Η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου αποτελεί την πρώτη φάση της διασύνδεσης της Κρήτης με το ΕΣΜΗΕ.
- Το έργο αποτελείται από την κατασκευή της διασύνδεσης 150 kV AC 2×200 MVA μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.
- Το έργο περιλαμβάνει δύο υποβρύχια καλώδια μήκους 135 km έκαστο, αναβαθμίσεις υφιστάμενων και κατασκευή νέων εναέριων Γραμμών Μεταφοράς, υπόγεια καλώδια και υποσταθμούς στην
- Πελοπόννησο και Κρήτη, σύστημα ελεγχόμενης σύγχρονης αντιστάθμισης αέργου ισχύος (STATCOM) στο Ηράκλειο. Τα σημεία προσγειάλωσης των υποβρύχιων καλωδίων είναι στον κόλπο του Κίσσαμου (Κρήτη) και στη χερσόνησο Μαλέα (Πελοπόννησος).
«Όταν ολοκληρωθεί, θα μηδενιστούν οι εκπομπές CO2 για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης μειώνοντας και το κόστος ρεύματος» προσθέτει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Όταν ολοκληρωθεί, θα μηδενιστούν οι εκπομπές CO2 για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης μειώνοντας και το κόστος ρεύματος. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ για αυτό το σημαντικό έργο υποδομής.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 20, 2021