Δύο νέα ελληνικά εστιατόρια κέρδισαν από ένα αστέρι Michelin και συνολικά 21 εστιατόρια των Αθηνών βρίσκονται στη λίστα του Οδηγού Michelin.
Τη φετινή χρονιά την τιμητική του έχουν το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία στον Κεραμεικό και το «Pelagos», στο ξενοδοχείο «Four Seasons Astir Palace» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που απέκτησαν από ένα αστέρι.
Δύο αστέρια Michelin διατήρησε η «Σπονδή» και φέτος, το μόνο ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια, ενώ ακολουθούν με ένα αστέρι για μια ακόμα χρονιά η «Hytra», το «Botrini’s» και το «Βαρούλκο Seaside».
Το «Nolan» και το «Οικείο» διατήρησαν τη διάκριση «Bib Gourmand», για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής, ενώ στην ίδια λίστα προστέθηκε το «Cerdo Negro 1985».
Το «Michelin Plate» πλέον δεν υπάρχει, όμως, στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα.
Αυτά είναι τα «Athénée», «GB Roof Garden», «Ergon House», «Άνετον», «Okio», «Aleria», «Cookoovaya», «Alficon», «Vezene», «Sense», «Le Pavillon» και «Annie Fine Cooking».
Τα «Le Pavillon», «Okio» και «Annie Fine Cooking» προτείνονται για πρώτη φορά.