Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, ιδρυτικά μέλη του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών και χαροκαμένοι γονείς οι ίδιοι, κέρδισαν για άλλη μια φορά το χειροκρότημα, τις επευφημίες και τη συμπαράσταση του κόσμου στον αγώνα που δίνουν για δικαίωση μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ένα χρόνο μετά την πρώτη τους παρουσία στο Ηράκλειο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους του Ηρακλείου.
Η εκδήλωση με κεντρικό τίτλο “Ό,τι κι αν κάνουν θα νικήσουμε – ο κόσμος μάς ανήκει” πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γεωργιάδη το απόγευμα της Κυριακής και οι υπόλοιποι ομιλητές ήταν ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Μάριος Διονέλλης, ο πρόεδρος του ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δημήτρης Πετρόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Δημήτρης Φλυτζανής.
Η Μαρία Καραστιανού κατά την έναρξη της ομιλίας της έκανε ένα είδους αυτοκριτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πάρα πολλές φορές μετά τη δολοφονία του παιδιού μου ένιωσα τύψεις γιατί ένιωσα ότι ήμουν μέρος αυτής της νοσηρότητας, την ανεχόμουν, δεν αντιδρούσα και άθελά μου συναινούσα. Αυτό είναι πολύ μεγάλο φορτίο για το γονιό που χάνει το παιδί του από τις χρόνιες παθογένειες και τη διαφθορά του κράτους“, ενώ συμπλήρωσε ότι η τραγωδία των Τεμπών υπήρξε αφυπνιστική για όλους.
Ανέφερε ότι οι οικογένειες περιμένουν την τιμωρία όλων, από τον πιο υψηλά ιστάμενο ως τον τελευταίο υπάλληλο, προκειμένου “να αναπνεύσουμε καθαρό οξυγόνο“.
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η “ένωση του λαού μετά την αποκάλυψη της συγκάλυψης“, όπως είπε, δεν υποκινείται από την αντιπολίτευση, για την οποία είπε χαρακτηριστικά: “Πού ήταν η αντιπολίτευση εδώ και δύο χρόνια; Πού ήταν εν γένει το πολιτικό σύστημα στην παρωδία της εξεταστικής; Στην αήθη επίθεση που δέχονται κάποιοι συγγενείς εδώ και δύο χρόνια; Στην κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής από τον κ. Τασούλα και τον κ. Καραμανλή;”
Επεσήμανε, τέλος, ότι δεν τους καθοδηγεί καμία κομματοκρατία, ότι είναι μία συμπαγής ένωση χωρίς χρώμα αποτελούμενη από απλούς πολίτες που αποτελούν το υγιές κομμάτι της κοινωνίας και από γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους και συμπλήρωσε ότι “η κοινωνία μίλησε και είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως δεν αντέχει άλλο πόνο. Η νεολαία, στο σύνολο της, είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας“, είπε.
Από την πλευρά του ο Παύλος Ασλανίδης ανέφερε ότι: “Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αν δεν μάθουμε την αλήθεια, αν δεν βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι του εγκλήματος όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αν δεν υπάρξει δικαίωση για αυτές τις 57 ψυχές“, ενώ συμπλήρωσε πως “αγαπάμε τόσο πολύ τα παιδιά μας που δεν πρόκειται να σταματήσουμε“.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΤΩΡΑ
Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί δημιουργίας πολιτικού κόμματος από τους συγγενείς των θυμάτων ή με τη στήριξή τους. Χαρακτηρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα παραπλανητικά και ξεκαθαρίζει τη θέση του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών.
Όπως τονίζει η κ. Καρυστιανού, ο μοναδικός σκοπός του Συλλόγου είναι η δικαίωση των αδικοχαμένων ψυχών και η αποκάλυψη της αλήθειας. Σύμφωνα με την ίδια, οι υπεύθυνοι σε κάθε επίπεδο επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, κάτι που ο Σύλλογος δεν θα επιτρέψει.
Μαρία Καρυστιανού: Στόχος μας η δικαίωση και αποκάλυψη της αλήθειας
«Τα δημοσιεύματα που μιλούν για τη δημιουργία κόμματος από τους συγγενείς των θυμάτων ή με τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ , καθώς αξιοποιούν μεμονωμένες λέξεις – ατομικές απόψεις προσώπων που καν δεν εκπροσωπούν τον Σύλλογο των Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών.
Συνεπώς καλούνται όλα τα ΜΜΕ να κάνουν τους αναγκαίους διαχωρισμούς, όπως δεοντολογικά οφείλουν, ώστε να μην παραπλανούν το αναγνωστικό κοινό και τους ακροατές τους. Μόνος Στόχος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών είναι η ΔΙΚΑΙΩΣΗ των αδικοχαμένων ψυχών και η αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, που όλοι οι ιθύνοντες -σε κάθε επίπεδο- θέλουν να θάψουν.
Δεν θα το επιτρέψουμε. Η αλήθεια για τους αγαπημένους μας θα βγει στο φως».
Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή της Μαρίας Καρυστιανού
ΒΟΜΒΑ: Ο Κακός Χαμός με την Μαρία Καρυστιανού – Την ετοιμάζουν για Πρωθυπουργό της χώρας
Την υποστήριξή της Μαρία Καρυστιανού, την μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, εξέφρασε δημόσια η Έλενα Ακρίτα, δηλώνοντας πως, αν μπορούσε, θα την ψήφιζε ακόμα και για πρωθυπουργό.
Σε ανάρτησή της στα social media, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στη δημόσια παρουσία και το ήθος της Καρυστιανού, τονίζοντας πως διαθέτει χαρακτηριστικά που σπανίζουν στην πολιτική σκηνή.
«Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια. Τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά» έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της
Την άποψη η Μαρία Καρυστιανού θα πρέπει να στηριχθεί να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, εξέφρασε σήμερα Τρίτη (11/3) η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, περιγράφοντας την κ. Καρυστιανού ως «μια γυναίκα νέα, επιστημόνισσα, δυναμική, με την καρδιά της στη σωστή θέση».
«Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια» δήλωσε η κ. Ακρίτα, αναφερθείσα και στην πρόταση του Νίκου Κοτζιά περί πρωθυπουργίας και κατέληξε πως «τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά».
Τι έγραψε στην ανάρτησή της στην κ. Ακρίτα:
«Ο Νίκος Κοτζιάς είπε σε συνέντευξή του ότι θα ψήφιζε τη Μαρία Καρυστιανού για πρωθυπουργό. Μια γυναίκα νέα, επιστημόνισσα, δυναμική, με την καρδιά της στη σωστή θέση. Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια. Τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά. Αρκετά με τους κρατικοδίαιτους πολιτικούς που επαίρονται ότι είναι 20 και 30 χρόνια βουλευτές (μια εξ αυτών αποκάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων «μαγαζί») δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους κι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα – αν την είχαν ποτέ».