Πριν από λίγο καιρό, η Λουκίλα Καρρέρ μίλησε για τον σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την κοινή τους πορεία και το μυστικό της μακροζωίας του.
Αρχικά η Λουκίλα Καρρέρ είπε: «Μία σχέση αντέχει με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με αγάπη… Εγώ δεν έχω βαριαστανάξει ποτέ, είναι μία άλλη σελίδα και την απολαμβάνω εξίσου όπως 10, 20 χρόνια».
«Ο Μίμης Πλέσσας φτάνει τα 100 και δεν έφαγε ποτέ φρούτα, λαχανικά και κρέας. Έτρωγε μόνο ό,τι ήθελε. Ήθελε να τρώει αβγά και γλυκά. Αυτό έκανε και δεν άκουγε κανέναν. Αυτό ήθελε, αυτό θέλει κι αυτό κάνει. Συν το ότι έχει δώσει πολλή αγάπη, έσπειρε αγάπη, εισπράττει αγάπη.
Και από την άλλη, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι κοντά μας στα 100 χρόνια στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο του χρόνου το χειμώνα. Πρώτα ο Θεός να είναι κοντά μας για να το απολαύσει και να το χαρεί. Και φυσικά να σπείρει και άλλη αγάπη» πρόσθεσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα.
Δυστυχώς, ο Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγο πριν γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια στις 12 Οκτωβρίου. Η απώλειά του άφησε πίσω ένα τεράστιο κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο και στη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ, η οποία έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο διαδίκτυο: «Κι εσύ δεν θα ‘σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου… Θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις μέχρι να ανταμώσουμε ξανά. Το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ έφτασε στο τέλος του. Ευγνώμων για όλα… Σε ευχαριστώ για όλα… Σε λατρεύω για πάντα».
Στις 10 Οκτωβρίου, είχε προγραμματιστεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στο θέατρο «Παλλάς» για τα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα. Το αφιέρωμα επρόκειτο να γιορτάσει την τεράστια καλλιτεχνική πορεία του συνθέτη, ο οποίος έγραψε μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις.
Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924 στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ. Σε νεαρή ηλικία, έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και το 1952 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Έγραψε μουσική για πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, και θεατρικές παραστάσεις, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στον καλλιτεχνικό χώρο.
Ο Μίμης Πλέσσας ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ και απέκτησαν μαζί μια κόρη. Από προηγούμενο γάμο, είχε έναν γιο, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα.
Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή μέσα από το έργο και την αγάπη που σκόρπισε κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Ο Μίμης Πλέσσας λίγο καιρό πριν κλείσει τα 100 του χρόνια έφυγε από τη ζωή με την είδηση να γίνεται γνωστή από τη σύζυγό του μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
Ο Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 100 χρόνια της ζωής του έχοντας αφήσει πίσω του ένα μοναδικό έργο, καθώς έχει ασχοληθεί με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και διάφορες θεατρικές παραστάσεις.
Στις 12 Οκτωβρίου ο συνθέτης θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια.
Και ξαφνικά «Επεσε βαθεια σιωπή…»…..«Κι εσύ δεν θα’σαι πλαι μου Αστέρι της Ζωής μου……» ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και παλι Ψυχή μου. «Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές» σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν εχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση
Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε τον Μίμη Πλέσσα η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ, ανακοινώνοντας τον θανατό του.
Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση των σπουδών του. Σε μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.
Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα κάλυπτε όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε με τα τραγούδια του.
Ασχολήθηκε επίσης με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις. Έγραψε επίσης τη μουσική και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης».
Κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του διηύθυνε πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958 και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Αυτών ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες.
Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ο παραγωγός της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Σε 30 δευτερόλεπτα» που ήταν μια εκπομπή βράβευσης γνώσεων με διάφορα δώρα (ραδιόφωνα και βιβλία), στη δεκαετία του 1960 – 1970. Συμμετείχε σε πλείστες διεθνείς και ελληνικές επιτροπές κρίσης καλλιτεχνικών γεγονότων.
Ήταν μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων, της Εταιρίας Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος, της ΕΡΓΗΜ (σύγχρονης μουσικής) και πολλών άλλων καλλιτεχνικών συλλόγων. Επίσης, ομιλεί αγγλικά και γαλλικά και είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας. Από τις 4 Ιανουαρίου 1986 έως τις 20 Ιουλίου 1988 ήταν συμπαρουσιαστής μαζί με τον Κώστα Φέρρη και τον Βασίλη Τσιβιλίκα της εκπομπής της ΕΡΤ Καλλιτεχνικό καφενείο, όπου καλούνταν διάφορες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου και μοιράζονταν ιστορίες από το πώς ξεκίνησαν και τη ζωή τους γενικότερα. Ο Μίμης Πλέσσας με το άριστο παίξιμο του πιάνου συνόδευε συνήθως τους τραγουδιστές που ψυχαγωγούσαν τον καφενέ. Αυτή η εκπομπή είχε ιδιαίτερη επιτυχία.
Το 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ ήταν διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.
Το 2016 ο Μίμης Πλέσσας, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την εμφάνισή του στη δισκογραφία με τον δίσκο Ραντεβού στον αέρα για την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, παρουσίασε το τελευταίο πλήρες έργο του Διάφανος σταυρός με ερμηνευτή τον Θάνο Ολύμπιο. Ο δίσκος τους έγινε πλατινένιος.
Ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1998. Είχε αποκτήσει κι έναν γιο από προηγούμενο γάμο του, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα.
Aπό τις 10 Οκτωβρίου είχε ετοιμαστεί στο «Παλλάς» ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Μίμη Πλέσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων ζωής του.
Την είδηση του θανάτου του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα έκανε γνωστή η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.
Μέσα από μια συγκινητική ανάρτησή της στο Facebook η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα ανακοίνωσε τον χαμό του συνθέτη Μίμη Πλέσσα.
Με μια κοινή τους φωτογραφία με με στοίχους που ο ίδιος έχει ντύσει μουσικά η Λουκίλα Κάρρερ Πλέσσα τον αποχαιρετά.
«Θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά… Αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε», γράφει μεταξύ των άλλων.