Μεγαλύτερη ελληνική λέξη – Χρήσιμες πληροφορίες: Όλοι έπαιζαν σε μικρή ηλικία, κρεμάλα και πατητό. Η κρεμάλα είχε να κάνει με μία λέξη που έβαζαν τα παιδιά. Σε περίπτωση που κάποιος δεν μάντευε σωστά το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, κάποιος τον χρέωνε, προσπαθώντας να τον κρεμάσει.
Όσον αφορά, το πατητό, εκείνο ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο παίζονταν με βήματα. Δύο ή και περισσότερα άτομα, προσπαθούσαν να πουν λέξεις, πραγματοποιώντας βήματα. Δηλαδή, κάθε συλλαβή αντιστοιχούσε και σε ένα βήμα, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιήσει κάποιος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Κάπως έτσι, τα παιδιά έλυναν τις διαφορές, που είχαν για το ποιος θα «φυλάει» στο κρυφτό ή για το ποιος θα μπει πρώτος παγκότερμα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Ωστόσο, είστε βέβαιη πως γνωρίζεται τη μεγαλύτερη ελληνική λέξη; Δηλαδή, εκείνη τη λέξη που θα σας χάριζε μία βέβαιη νίκη σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι;
Το πιο πιθανό είναι να μη γνωρίζεται. Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη ανήκει στον Αριστοφάνη. Η συγκεκριμένη λέξη διαθέτει εβδομήντα οκτώ συλλαβές και εκατόν εβδομήντα δύο γράμματα. Η χρήση της συγκεκριμένης λέξης έγινε στην προτελευταία σωζόμενη έμπνευσή του Αριστοφάνη.
Δηλαδή, έγινε στις Εκκλησιάζουσες. Σκοπός ήταν να περιγράψει ένα τεράστιο κι εκλεκτό γεύμα ανάμεσα στους συμπολίτες του. Με τον ανωτέρω γλωσσοδέτη σκοπός του Αριστοφάνη δεν ήταν άλλος από το να περιγράψει εκλεκτά εδέσματα των αρχαίων Αθηναίων όπως ψάρια, πουλερικά, σάλτσες, μέλι και κρασί.
«λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών»