Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου τελέσθηκε το μνημόσυνο για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι γονείς των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μυστηριωδώς εντός τριών χρόνων εμφανίστηκαν στο μνημόσυνο των παιδιών τους, πιασμένοι χέρι – χέρι, χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Στο πλευρό τους έχουν, στενούς συγγενείς και φίλους, που περιμένουν και εκείνοι το τέλος της αστυνομικής έρευνας. Τα στοιχεία που θα δείξουν πώς και γιατί έσβησαν τόσο πρόωρα και αναπάντεχα, η Μαλένα το 2019, η Ίριδα το 2021 και η Τζωρτζίνα το 2022.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από γιατρούς και πρόσωπα που χαρακτηρίζονται «κλειδιά» στο θρίλερ. Ανάμεσά τους γιατροί από την Αθήνα και την Πάτρα που δίνουν τα δικά τους στοιχεία για τα νεκρά παιδιά.
Το βάρος πέφτει αρχικά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τους αστυνομικούς να θεωρούν πως αν καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους που κρύβει, θα ξεκλειδώσουν και τα υπόλοιπα μυστικά, για τα άλλα δύο παιδιά.
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης δεν αναμένονται μέσα στην εβδομάδα ενώ οι εν λόγω εξετάσεις διεξάγονται σε τρία στάδια. Το πρώτο, το οποίο αφορά την ανίχνευση ουσιών στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες και αυτομάτως η έρευνα περνάει στο δεύτερο στάδιο, που έχει να κάνει με τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν αυτές οι ουσίες στον οργανισμό του παιδιού.
Όπως αποκάλυψε στο Live News γιατρός του παιδιού, θα γίνει σύγκριση με τη λίστα φαρμάκων που λάμβανε το κοριτσάκι και ένας ποσοτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν οι ποσότητες συγκεκριμένων ουσιών δικαιολογούνται από τα φάρμακα που χορηγούνταν στην 9χρονη.
Επίσης, θα γίνει συσχέτιση με τις ιστολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να δουν αν και ποιες ζημιές προκάλεσαν σε ζωτικά όργανα του παιδιού, για παράδειγμα στην καρδιά του.
Η τρίτη φάση των τοξικολογικών εξετάσεων αφορά την ύπαρξη και διερεύνηση βαρέων μετάλλων, ιδιαίτερα τοξικών, που είναι ικανά να προκαλέσουν τον θάνατο ενός ανθρώπου. Ειδικά το κάλιο σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες και τα αυξημένα επίπεδά του μπορούν να προκαλέσουν από αρρυθμίες μέχρι και ανακοπή.
Θεωρείται δεδομένο ότι καμία ουσία δεν είναι μη ανιχνεύσιμη και με κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών οι επιστήμονες θα καταλήξουν στα ακριβή αίτια θανάτου.
Επιπλέον, θα δοθεί βάρος στις τελευταίες στιγμές του παιδιού, στις αντιδράσεις της 33χρονης μητέρας και στον χρόνο που χρειάστηκε να περάσει μέχρι να ειδοποιηθούν οι γιατροί, αλλά και στο αν μπήκαν άλλα άτομα μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο του παιδιού.
Για τον θάνατο της Μαλένας, η γιατρός που την κούραρε επανέλαβε πως αυτός δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια.
«Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατικη ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε» ανέφερε χαρακτηριστικά.