Ο Μάνος Δασκαλάκης σπάει τη σιωπή του και παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της πρώην συζύγου του Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρώντας την ένοχη.
Επί οκτώ ολόκληρες ώρες κατέθετε χθες στο ανθρωποκτονιών, στη ΓΑΔΑ, για τη ζωή του στην Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τα τρία αδικοχαμένα παιδιά τους, ο Μάνος Δασκαλάκης.
Η τελευταία ερώτηση που έκαναν στον Μάνο Δασκαλάκη τα στλέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών ήταν ξεκάθαρη: «Πιστεύετε ότι η σύζυγός σας έχει δολοφονήσει τα τρία παιδιά σας;». Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega εκείνος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του, η εν διαστάσει σύζυγός του σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα. Ωστόσο, για τα άλλα δύο παιδιά τους, την 3,5 ετών Μαλένα και την μόλις έξι μηνών Ίριδα, ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για να πει με σιγουριά ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι εκείνη που τα σκότωσε.
Αμέσως μετά την πολύωρη κατάθεσή του, ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε ανακουφισμένος από όλα όσα τον βάραιναν το τελευταίο διάστημα…
Το οικογενειακό επεισόδιο
Ένα από τα πράγματα που περιέγραψε στην νέα κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, ήταν και ένας μεγάλος καβγάς που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, μόλις ένα 24ωρο πριν το θάνατο της Ίριδας.
Όπως ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης, το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του μωρού, είχε ένα πολύ μεγάλο καυγά με την σύζυγό του, κατά τον οποίο μάλιστα εκείνος χτύπησε την γυναίκα του δύο φορές στο πρόσωπο, πριν φύγει από το σπίτι.
Μία μέρα μετά από αυτόν τον καυγά, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι βρέθηκε νεκρό το μωρό τους. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν στο σπίτι όταν πέθανε το παιδάκι…
Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν σε νοσοκομεία που είχε νοσηλευτεί, έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού δεν υπήρχε κεταμίνη. Τουλάχιστον εκείνο το διάστημα που είχαν παρθεί τα συγκεκριμένα δείγματα αίματος.
Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Καλεντέρης
Κατά τον ιατροδικαστή Δημήτρη Καλεντέρη που μίλησε στην εκπομπή LiveNews, η κεταμίνη είναι μία ουσία που «φεύγει» γρήγορα από τον οργανισμό. Επομένως, αν τα δείγματα πάρθηκαν έστω και μία ώρα μετά, θα μπορούσαν να βγουν αρνητικά και να έχει ήδη μεταβολιστεί η κεταμίνη «αν δεν έχει δοθεί σε τεράστιες ποσότητες».
Ο κ. Καλεντέρης πρόσθεσε ότι οι τρίχες της Τζωρτζίνας μπορούν να δείξουν με μεγάλη σιγουριά αν είχε λάβει ή όχι κεταμίνη το παιδάκι, τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής του.