epivevaiothikan-oi-fovoi-gia-ta-aitia-thanatoy-tis-20chronis-foititrias-poy-pethane-xafnika-peripleketai-ki-allo-i-ypothesi-meta-tin-1i-nekropsia-187497
22:06

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα αίτια θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που πέθανε ξαφνικά, περιπλέκεται κι άλλο η υπόθεση μετά την 1η νεκροψία

22:06
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Επιβεβαιώθηκε η οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα από την νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην 20χρονη Παρασκευή, με καταγωγή από τη Χίο, όμως μέχρι στιγμής δεν απαντώνται σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα για την κατάρρευση του οργανισμού της και τον θάνατό της.

Η νεκροψία δεν «έδειξε» γιατί πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια

Θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Advertisement

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη είναι ο τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή. «Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 20χρονης. Θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί», τόνισε.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της άτυχης κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε περίπου έξι μήνες. «Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα, όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο», ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Advertisement

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σχετικά με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Advertisement

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ανθρωποκτονίας από αμέλεια

Στην Εισαγγελία κατατέθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων αμέσως μετά τον θάνατο της νεαρής κοπέλας από τη Χίο. Αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική διαταγή για την προκαταρκτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, του epiruspost, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου.

Παράλληλα, με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Advertisement

Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΛ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο, ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της, όμως, επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και, μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, να καταλήξει.

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο. Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό», λέει ο πατέρας της 20χρονης Παρασκευής.

Το άτυχο κορίτσι επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενής πάθηση, που θα έκανε τον κύκλο της: «Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη, αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό».

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να σταθούν στο πλευρό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν ότι πέθανε.

Advertisement