Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν άντεξε και πέθανε – Νεκρός ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

16:12
Νίκη Μουλά

Ο 72χρονος δημοσιογράφος, Στέλιος Μπουφίδης, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της ΕΡΤ Σερρών.

Ο 72χρονος δημοσιογράφος σκόρπισε θλίψη με τον θάνατό του

 

Advertisement

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, προχθές, Σάββατο, το βράδυ.

 

Advertisement

Advertisement

 

Πλούσια η δράση του 72χρονου δημοσιογράφου

 

Ο αδικοχαμένος άνδρας ήταν πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Ιδιωτικής Σχολής Δημοσιογραφίας, ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια με τη δημοσιογραφία.

Advertisement

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, συνεργάστηκε με πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ και από διάφορες θέσεις (διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, πολιτικός σχολιαστής κ.α.).

 

Το 1983 ίδρυσε την εφημερίδα «Η ΜΑΧΗ», την πρώτη εφημερίδα της Π.Ε. Σερρών σε σχήμα ταμπλόϊντ. Το 1995 δημιούργησε και διηύθυνε το περιοδικό «ΜΕΤΑ», το «σύγχρονο σερραϊκό περιοδικό», του οποίου η μετεξέλιξη είναι το σημερινό «ΜΕΤΑmagazino».

Advertisement

 

Από το 1995 συνεργάσθηκε ως υπεύθυνος ενημέρωσης με την ΕΡΑ Σερρών και από το 2006 ως το τέλος του 2011, εργάσθηκε ως υπάλληλος της ΕΡΤ στο ραδιοφωνικό σταθμό των Σερρών.

 

Ασχολήθηκε με την πολιτική και τον συνδικαλισμό. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σερρών στις εκλογές του 1986 και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ) στις εθνικές εκλογές του 2012.

 

 

 

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας

 

Ο Γιώργος Τράγκας έχασε τη μάχη για ζωή και «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, νικημένος από τον κορονοϊό.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, όταν ο 72χρονος δημοσιογράφος ανακοίνωσε μέσω του προφίλ στο Facebook ότι νοσεί με κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», έγραφε στην ανάρτησή του, χωρίς να γνωρίζει κανείς όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια.

Λίγες ημέρες αργότερα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και στις 9 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν.

Χθες, Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας μπήκε στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού, καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία και τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

 

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

 

Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που είχε στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

 

TAGS:
Advertisement