Αναπηρικά αμαξίδια κατέλαβαν θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας. Αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν όλα όσα βιώνουν καθημερινά, στους δρόμους της πόλης
Την Τρίτη 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στην λεωφόρο Νίκης, κάποιοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο.
Σε συνεργασία με τη διεύθυνση τροχαίας, άτομα με κινητικά προβλήματα πάρκαραν τα αναπηρικά τους αμαξίδια στη λεωφόρο, αφήνοντας το… κλασικό σημείωμα που αναφέρει «επιστρέφω σε 5 λεπτά».
Τοποθετήθηκαν επι της Λεωφόρου Νίκης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι » ασυνείδητοι» οδηγοί που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ – Παράλληλη δράση με μαθητές σε ρόλο τροχονόμου και δωρεάν κράνη στην Αριστοτέλους.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία εισαγωγής αναπηρικών αμαξιδίων και ειδών αποκατάστασης Wheel έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργούν οι ασυνείδητοι οδηγοί Ι.Χ. που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης που προορίζονται σύμφωνα με το νόμο για τα οχήματα των ΑμεΑ.
Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο, λέγοντας πως έχουν πρόβλημα με την προσβασιμότητα σε δρόμους της πόλης λόγω των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων. Και δεν είναι λίγες οι φορές που βάζουν στα αυτοκίνητα τα γνωστά αυτοκόλλητα “Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω”.
«Γιατί ζούμε σε εποχές ”περίεργες” που όλα τείνουμε να τα ισοπεδώσουμε μπρος στην δικαιολογία των δυσκολιών που όλοι βιώνουμε. ΌΧΙ ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5 ούτε 10 ούτε 15 λεπτάκια. ΌΧΙ δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς στην θέση μου». Αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δράση κινητοποίησης
«Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουνε στη δίκη μας πόλη. Ελπίζουμε άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν. Να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αντωνίου.
Με τη δράση αυτή θυμίζεται σε όλους ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον συνάνθρωπο με αναπηρία και ότι δεν παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.