Κακοποίηση σκύλου καταγγέλλεται στην Πετρούπολη, προκειμένου να αναγκάσουν ηλικιωμένο ζευγάρι να αφήσει το σπίτι που έμεναν.
Στο περιστατικό, μάλιστα, της κακοποίησης του 10χρονου σκύλου, δύο φορές, εμπλέκεται και δικαστικός επιμελητής.
Ειδικότερα, το Φιλοζωικό Σωματείο Μάνδρας «Αδέσποτες Ψυχές», καταγγέλλει ότι ο επιμελητής που έχει αναλάβει την έξωση ηλικιωμένων στην Πετρούπολη, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, προχώρησε σε δύο ενέργειες κακοποίησης ζώου συντροφιάς που ανήκει στην οικογένεια.
Η πρώτη κατοικία του ηλικιωμένου ζευγαριού βγήκε στον πλειστηριασμό, παρά τις προσπάθειες που έκανε η οικογένεια να ρυθμίσει το δάνειο και να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι.
Η εταιρεία ζητούσε το ποσό των 35.000 ευρώ για να μπει σε συζήτηση με ρύθμιση και η οικογένεια, με πολύ κόπο, εξασφάλισε 29.000 ευρώ και ζήτησε λίγες μέρες παραπάνω, προκειμένου να καταβάλλει και το υπόλοιπο ποσό των 6.000, αλλά η εταιρεία έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό και το πήρε μια ξενοδοχειακή εταιρεία.
«Ο δικαστικός επιμελητής, ένας άνθρωπος αδίστακτος με τρόπο απάνθρωπο, αλαζονικό, προσπάθησε με βίαιο τρόπο να κάνει την έξωση», υπογραμμίζεται στην καταγγελία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι ζει ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ ο πατέρας της οικογένειας είναι χειρουργημένος πρόσφατα.
«Για να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει από το σπίτι κακοποίησαν δύο φορές τον σκύλο που είναι 10 ετών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος το έκανε, πάντως κάποιος από αυτούς που επιχείρησαν να κάνουν την έξωση», επεσήμανε στο Open η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη.
Ο σκύλος είναι ελληνικός ποιμενικός, δηλαδή μεγάλου μεγέθους και «προφανώς για να τον βγάλουν από τη μέση εύκολα», επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν και μάλιστα, εκτός από το ποντικοφάρμακο, είχαν ρίξει και υπνωτικό στον σκύλο.
Και συνεχίζει η δικηγόρος της οικογένειας ότι, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς που αποπειράθηκαν να κάνουν την έξωση, έδωσε στον σκύλο ποντικοφάρμακο, το οποίο βρέθηκε στα δόντια του σκύλου, όταν η οικογένεια τον πήγε στον κτηνίατρο.
Ο σκύλος ήταν σε άσχημη κατάσταση για πολύ καιρό, αλλά σώθηκε χάρη στον γιατρό που του έδωσε εγκαίρως τα φάρμακα, αλλά σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, λίγους μήνες μετά, κάποιοι κακοποίησαν ξανά τον σκύλο, δίνοντάς του και υπνωτικό.
Η οικογένεια καταγγέλλει ότι ο σκύλος δεν έχει ποτέ ξανά κακοποιηθεί στα 10 χρόνια της ζωής του στη γειτονιά, ενώ ο μόνος που έφτασε κοντά σε αυτόν φαίνεται πως είναι ο δικαστικός επιμελητής.
Σημειώνεται ότι στις προσπάθειες έξωσης έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον δήμο Πετρούπολης, αλλά και από τους γείτονες, για να μην βγει η οικογένεια στον δρόμο.
Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, σημείωσε πως έχουν γίνει τέσσερις προσπάθειες για έξωση της οικογένειας,τονίζοντας «με τη βία να γίνει έξωση σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας» και συμπλήρωσε «η τελευταία φορά ήταν η πιο δύσκολη. Ο δικαστικός επιμελητής, ένας άνθρωπος αδίστακτος με τρόπο απάνθρωπο, αλαζονικό, προσπάθησε με βίαιο τρόπο. Έσπασε τις κλειδαριές, μπήκε σπίτι και μας κάλεσε η γειτονιά. Κάναμε ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το σπίτι για να μην γίνει η έξωση».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ξενοδοχειακή εταιρεία θέλει να δημιουργήσει Airbnb στην Πετρούπολη.
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κακοποίηση του σκύλου, με σκοπό να φέρει εις πέρας το ξεσπίτωμα μια οικογένειας ηλικιωμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας», αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο και καταλήγει «η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες για τις ενέργειες και τις μεθόδους του δικαστικού επιμελητή, που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με κρατικό λειτουργό αλλά με “άνθρωπο της νύχτας”. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ασκηθεί από την οικογένεια και μηνυτήριες αναφορές και ασφαλιστικά μέτρα και απαιτούμε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες» σημειώνει.
Κακοποίηση σκύλου: Φαίνεται πως το φαινόμενο της κακοποίησης δεν σχετίζεται μόνο με ανθρώπους. Πολλοί σκύλοι που υπάρχουν γύρω μας δέχονται την κακοποίηση. Το σκυλίσια ζωή είναι βέβαιο πως δεν έχει εφαρμογή στην πράξη. Οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας σκύλος είναι πάρα πολλές. Μάλιστα, αυτό κατάφερε να το αναδείξει μια φιλοζωική οργάνωση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς μπόρεσε να αναδείξει το θέμα της κακοποίησης των ζώων, η συγκεκριμένη οργάνωση, που δραστηριοποιούνται φιλόζωοι. Αναλυτικότερα:
H Φιλοζωική οργάνωση από τη Μουμπάι της Ινδίας είχε την εξής ιδέα για να αντιληφθεί τη ζωή που έχει ένας αδέσποτος σκύλος στους δρόμους μιας πόλης. Τοποθέτησαν μια κάμερα σε ένα κολάρο και το έβαλαν σε ένα αδέσποτο σκύλο για να καταγράψει την καθημερινότητά του..
Το κλιπ ξεκινά με το σκύλο να διακινδυνεύει τη ζωή του, καθώς προσπαθεί να διασχίσει ένα πολυσύχναστο δρόμο, ενώ οι κόρνες των αυτοκινήτων χτυπούν ασταμάτητα γύρω του. Στη συνέχεια μυρίζει στα δρομάκια προσπαθώντας να βρει τροφή. Σε πολλές από τις σκηνές, οι περαστικοί του ρίχνουν κουβάδες με νερό στο κεφάλι ή τον χτυπούν, άλλα σκυλιά του επιτίθενται και γενικά ζει την περιπέτεια… Όσα κατέγραψε η κάμερα είναι διαφωτιστικά, για τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων, απέναντι στα αδέσποτα..