Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακός στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο μήκος, καθώς σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο και έσπασε το ρεκόρ αγώνων. Μετά από αμέτρητες προσπάθειες, ο Τεντόγλου δεν σταματάει στα 8.42μ, 8.45μ ή 8.49μ και στο 5ο άλμα καταφέρνει να φτάσει τα 8.65μ, κάνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ.
Ο Αυτοκράτορας του μήκους προσέθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και ανυπομονούμε όλοι μας για τους Ολυμπιακούς καθώς έχει υποσχεθεί και άλμα στα 8.70 που τόσο πολύ το θέλει.
Συνέντευξη στον ιστότοπο fosonline.gr με τον δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου πραγματοποίησε ο πατέρας του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Τεντόγλου.
Ο πατέρας του Ολυμπιονίκη, ο οποίος από το 2012 διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, αποφάσισε να αποκαλύψει τις σκέψεις του και να μοιραστεί αναμνήσεις από την παιδική ηλικία του γιου του. Επιπλέον, αποκάλυψε το αγαπημένο φαγητό που ετοιμάζει για τον γιο του.
«Ατίθασος όχι. Αυτόβουλος ήταν. Είχε πάντα τον δικό του τρόπο για να κάνει αυτό που ήθελε. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ήταν 9 ετών, ήρθε και μου ζήτησε να του πάρω ένα μηχανάκι. Από αυτά τα μηχανάκια που είναι για παιδιά. Εγώ είχα πάντα τρέλα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βλέπαμε μαζί αγώνες. Για να τον αποτρέψω, του είπα ότι είναι πολύ ακριβό, έκανε 1.500 ευρώ και ότι δεν μπορούσα. Ξέρεις τι έκανε; Μάζευε κρυφά λεφτά και μέσα σε δύο μήνες μού έφερε 500 ευρώ», εξομολογείται αρχικά ο Γιώργος Τεντόγλου
Και συνέχισε: «Πήγαινε κάθε μέρα στον παππού του και του κουβαλούσε ψώνια! Ψώνιζε και για άλλους, έκανε θελήματα. Πήγαινε για κάλαντα. Ήρθε λοιπόν και μου έδωσε 500 ευρώ και μου υπέγραψε γραμμάτια για τα υπόλοιπα 1.000. Αφού του πήρα το μηχανάκι, δεν το ξέχασε, ερχόταν κάθε τόσο και μου έδινε 5 ευρώ, 10 ευρώ για να αποπληρώσει τα γραμμάτια».
Σχετικά με το αγαπημένο φαγητό του Μίλτου Τεντόγλου, ο πατέρας του αποκάλυψε: «Κάθε φορά που έρχεται του μαγειρεύω μια ειδική μπριζόλα που όποτε έρθει φροντίζω να προμηθεύομαι. Η καλύτερη, αλλά όχι για τα δικά μας οικονομικά μεγέθη… Έχει 200 ευρώ το κιλό, είναι ιαπωνικό μοσχάρι με πάρα πολύ καλή γράμμωση και ειδικό λίπος».
Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην πυγμάχος Ρίκυ Χάτον, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Μύκονο, αντιμετώπισε μια απρόσμενη έκπληξη όταν του χρεώθηκε η τιμή των 920 ευρώ για μία μπριζόλα Kobe beef.
Οι καταγγελίες σχετικά με την υπερκοστολόγηση γευμάτων στη Μύκονο είναι συχνές, αλλά στην περίπτωση αυτή, η τιμή του Kobe beef μπορεί να θεωρηθεί εύλογη. Το Kobe beef, παρά την ουσιαστική του ομοιότητα με το κοινό βόειο κρέας, διακρίνεται από την προέλευσή του και την ειδική του διατροφή.
Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει; Το πραγματικό Kobe beef προέρχεται αποκλειστικά από βοοειδή που γεννήθηκαν και ανατράφηκαν σε μία από τις τέσσερεις περιοχές στην Ιαπωνία όπου βρίσκονται τα κοπάδια των βοοειδών, γνωστές ως Tajima-Gyu, και τα οποία τρέφονται με μια ιδιαίτερη διατροφή και υπό πολύ περιοριστικούς όρους.
Οι εκτροφείς των κοπαδιών εφαρμόζουν αυστηρά πρότυπα και δίνουν μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των βοοειδών προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη της απαιτούμενης ποιότητας. Σύμφωνα με το Medium.com, τα μοσχαράκια τρέφονται με φρέσκο καθαρό νερό και την καλύτερη διατροφή, αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από άγχος, επιτρέποντας τους να ωριμάσουν με ηρεμία. Η έμφαση στην ποιότητα της διατροφής των μοσχαριών σημαίνει ότι ο αριθμός των ζώων που εκτρέφονται ετησίως είναι περιορισμένος.
Τα ζώα Wagyu, που παρέχουν το Kobe beef, τρέφονται με γάλα από την ηλικία του 1 έως 3 μηνών, ενώ στη συνέχεια τρέφονται με ένα μείγμα καλλιεργειών ενσίρωσης, όπως χόρτο, άχυρο από ρύζι και δημητριακά όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι. Τα ζώα τρέφονται με αυτό το μείγμα για περίπου 900 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων κάθε γεωργός μπορεί να προσαρμόσει τη διατροφή τους σύμφωνα με τις ανάγκες του κοπαδιού του. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως την ηλικία των τουλάχιστον 30 μηνών, όταν τα ζώα αποκτούν τις ειδικές ενδομυϊκές ραβδώσεις λίπους και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Τα βοοειδή Tajima Guy, της επαρχίας Hyogo (Wagyu), εκτρέφονται με αυστηρές προδιαγραφές προκειμένου να παράγουν κρέας Kobe με συνεχή και αδιαμφισβήτητη ποιότητα.
Η ιδιαιτερότητα του ιαπωνικού βοείου κρέατος (Wagyu) έγκειται στην έντονη παρουσία ενδομυϊκού λίπους. Αυτό το είδος κρέατος φέρει γενετικά την τάση για υψηλό ποσοστό ενδομυϊκού λίπους, το οποίο περιλαμβάνει υγιεινά ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το ωμέγα-3, τα οποία συνεισφέρουν στην ισορροπία των λιπαρών οξέων ωμέγα-6. Αυτή η ισορροπία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στην προστασία από καρδιακές παθήσεις.
Οι συνδυασμοί αυτών των λιπών παρέχουν μια πλούσια και απολαυστική γεύση, που διαφέρει σημαντικά από τις γεύσεις των άλλων ειδών βοείου κρέατος.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό των μόλις 3.000 κεφαλών βοοειδών που καταφέρνουν να φτάσουν στο επίπεδο ποιότητας που απαιτείται για να θεωρηθούν γνήσια Kobe κάθε χρόνο, οδηγούν σε μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τιμής.
Αυτό είναι λοιπόν το πανάκριβο κρέας που επιλέγει ο Γιώργος Τεντόγλου να μαγειρέψει στον γιο του κάθε φορά που τον επισκέπτεται.