Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας ένα άρθρο με τίτλο: «Χίλια Μπράβο: Ο Σκλαβενίτης γέμισε με τρόφιμα και όχι μόνο το σπίτι της γιαγιάς που έκλεψε κρέας από τα Lidl» το οποίο ισχυριζόταν ότι “Ο Σκλαβενίτης έστειλε βαν γεμάτο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην ηλικιωμένη που εμπλέκεται σε περιστατικό κλοπής από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.”
Όμως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός συνιστά fake News, καθώς στην πραγματικότητα δεν ουδέποτε εστάλη, με πρωτοβουλία της εταιρίας του Σκλαβενίτη, βανάκι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Κατά συνέπεια, καθότι αναληθής, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καταρρίπτεται.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ανάλυση από τα ellinikahoaxes.gr:
Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 κυκλοφόρισε στα social media ο ισχυρισμός ότι ο Σκλαβενίτης απέστειλε ένα βαν γεμάτο από τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης, στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.
Τι ισχύει πραγματικά
Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας της ομάδα των Ελληνικών Hoaxes με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σκλαβενίτη, γνωστοποιήθηκαν τα ακόλουθα:
Δεν αληθεύει, δεν έχουμε προβεί σε κάποια τέτοια ενέργεια. Όπως θα ξέρετε, η επιχείρηση έχει ένα δυνατό κοινωνικό πρόσωπο αλλά δεν προβαλλόμαστε και δεν έχουμε social media. Ακόμα και αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή, δεν θα το προωθούσαμε και πόσω μάλλον με αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη φιλοσοφία έχουμε από πάντα.
Σε σχετικές διορθώσεις προχώρησαν και ιστοσελίδες που είχαν εκ πρώτης κοινοποιήσει τον ψευδή ισχυρισμό, ύστερα απο επικοινωνία με υπεύθυνους της εταιρείας.
Σε κάθε περίπτωση, η μήνυση σε βάρος της 65χρονης γυναίκας, και όχι “ηλικιωμένης” όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων, (η ηλικία επαληθεύτηκε από αστυνομικές πηγές), αποσύρθηκε. [πηγή]
Συμπέρασμα
Από τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι ουδέποτε εστάλη, με πρωτοβουλία της εταιρίας του Σκλαβενίτη, βανάκι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Κατά συνέπεια, καθότι αναληθής, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καταρρίπτεται.
Με βάση όλα τα παραπάνω οι πληροφορίες που παρατίθενται στο εξεταζόμενο άρθρο κρίνονται ψευδείς και καταρρίπτονται.
Η διασταύρωση των πληροφοριών έγινε από τον ελληνικό οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων Ellinikahoaxes.gr
ΠΗΓΗ: