Η τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1955 Αθήνα και το όνομά της χει συνδεθεί με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.
Της: Έπη Τρίμη
Έχει συνεργαστεί με τον Μίμη Πλέσσα και πρωταγωνίστησε επίσης επί σκηνής σε αρκετές περιπτώσεις. Έχει εκδώσει δύο βιβλία και ένα promo cd single. Από το ντεμπούτο της άλμπουμ υπάρχει ένα cover, το “Twist in My Sobriety”, που αρχικά τραγουδήθηκε από την Τανίτα Τικάραμ. Έχει επίσης συμμετάσχει στο θεατρικό έργο “Πορνογραφία” του Μάνου Χατζιδάκι. Επί του παρόντος, είναι τραγουδίστρια του τζαζ συγκροτήματος Nova Mood.Σήμερα, στα 62 της παρότι είναι εντελώς αλλαγμένη, παραμένει μία πολύ γοητευτική γυναίκα.
Οι συμμετοχές στη Eurovision
Το 1987 η Μαριάννα Ευστρατίου εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια υποστήριξης για το δίδυμο Bang. Η Ευστρατίου κέρδισε τον ελληνικό εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού το 1989, ξεπερνώντας την Άννα Βίσση, και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Λωζάνη με «Το δικό σου αστέρι».Το τραγούδι τερμάτισε ένατο. Το 1996, η ΕΡΤ την επέλεξε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και πάλι, αυτή τη φορά με το τραγούδι «Εμείς φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικα», αλλά το τραγούδι τερμάτισε μόλις στη 14η θέση στο Όσλο.Η Ευστρατίου τραγούδησε διάφορα τραγούδια στα ημιτελικά του ελληνικού εθνικού διαγωνισμού το 1998, από τα οποία κανένα δεν κέρδισε.
«Όλα τα πλήρωσα μόνη μου»
Το 1989 όλη η ελληνική ποπ μουσική σκηνή είχε συμμετάσχει στον τελικό για να μας εκπροσωπήσει στη Λωζάνη. Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαριάννα Ευστρατίου, που με «Το δικό σου αστέρι» έγραψε τη δική της ιστορία στο διαγωνισμό ερμηνεύοντας ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια. Η ίδια δήλωσε: «Βλέποντας τον Δάκη και τον Μιχάλη Ρακιντζή μεταξύ των υποψηφίων, με την παιδική μου αφέλεια τους πρότεινα, αν βγει ένας από τους τρεις, να πάμε όλοι μαζί στη Eurovision. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα και με φώναξαν, είχαν φύγει βέβαια όλοι. Ήταν όμως υπέροχη αποστολή…». Όσο για τα οικονομικά; «Δεν υπήρχε ελληνική βραδιά, ούτε μακιγιέρ φυσικά! Όλα αυτά τα πλήρωσα μόνη μου, με ανθρώπους που ήταν φίλοι και συνεργάτες Επί σκηνής ο μόνος μουσικός ήταν ο Φίλιππος Τσεμπερούλης, που δεν πληρώθηκε ποτέ».